2015. december 6., vasárnap

Reszelt linzer



Hm, reszelt linzer!

Nálunk ez a tipikus mama-süti, amit mindig ő szokott csinálni, és amit mindig imádtam, de sajnos a paleos változatot még csak most készítettük el, és naná, hogy az ő közreműködésével! :)


Hozzávalók:

-1 csomag Paleolit Éléskamra almás pite lisztkeverék
-3 tojás
-0,5 dl víz
-1 ek kókuszolaj

Töltelék:

-2 tojásfehérje
-5 dkg eritrit
-4 ek. cukormentes baracklekvár
-8 dkg darált dió

Elkészítés:

A lisztet keverjük el 3 db M-es tojással és fél dl vízzel, majd egy púpos evőkanál kókuszzsírral gyúrjuk össze.

Tegyük fél órára a hűtőbe, ezalatt a tészta jól összeáll és nagyon könnyű lesz reszelni.

Egy piteformát béleljünk ki sütőpapírral, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük bele a tésztánk 2/3-át.

A tojásfehérjéket verjük fel, adjuk hozzá az édesítőt és keverjük tovább amíg kemény nem lesz.

Ezután óvatosan keverjük hozzá a baracklekvárt, és a darált diót.

Az így kapott tölteléket kenjük a tésztánkra, majd a maradék 1/3 tészta adagot reszeljük rá.

Közepes tűzön 20 perc alatt süssük készre.


A Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát ide kattintva érheted el.
Ha szeretnéd, hogy kedvenc üzletedben kaphatók legyenek a keverékek, a gyártó oldalán ajánlhatod.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése