Sosem ettem még mángoldot, és egy darabig csak nézegettem a leveleket és keresgéltem mit lehetne belőle csinálni.
Aztán ráakadtam a trouchiára, ami szinte egy mángoldos frittata.
Pár perc alatt készen van, és jó lehetőség egy könnyű nyári húsmentes ebédre.
Hozzávalók:
-35 dkg mángold levél
-4 tojás
-kis fej vöröshagyma
-1 marék petrezselyem
-só. bors
-szalonna ízlés szerint
Elkészítés:
A leveleket mossuk meg, és szedjük ki a középső vastag eret, illetve tépkedjük nagyobb darabokra.
Egy kevés zsíron pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és szalonnát. Ha ez kész van csak dobjuk rá a leveleket párolódni.
Pár percig pároljuk, közben óvatosan forgassuk meg amíg összeesnek a levelek.
Pár percig hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet.
A tojásokat egy magas falú edényben verjük fel, sózzuk, borsozzuk.
Amint egy kicsit kihűlt a párolt mángold, keverjük óvatosan a tojáshoz.
Egy kizsírozott jénaiba öntsük bele és előre melegített sütőben addig süssük, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése