2015. augusztus 5., szerda

Trouchia

Sosem ettem még mángoldot, és egy darabig csak nézegettem a leveleket és keresgéltem mit lehetne belőle csinálni.
Aztán ráakadtam a trouchiára, ami szinte egy mángoldos frittata.
Pár perc alatt készen van, és jó lehetőség egy könnyű nyári húsmentes ebédre.

Hozzávalók:

-35 dkg mángold levél
-4 tojás
-kis fej vöröshagyma
-1 marék petrezselyem
-só. bors
-szalonna ízlés szerint


Elkészítés:

A leveleket mossuk meg, és szedjük ki a középső vastag eret, illetve tépkedjük nagyobb darabokra.


Egy kevés zsíron pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és szalonnát. Ha ez kész van csak dobjuk rá a leveleket párolódni.


Pár percig pároljuk, közben óvatosan forgassuk meg amíg összeesnek a levelek.


Pár percig hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet.

A tojásokat egy magas falú edényben verjük fel, sózzuk, borsozzuk.

Amint egy kicsit kihűlt a párolt mángold, keverjük óvatosan a tojáshoz.

Egy kizsírozott jénaiba öntsük bele és előre melegített sütőben addig süssük, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése