2015. március 4., szerda

Kakaós csiga



A receptért köszönet a Primus Manufaktúrának, mennyei! :)

Hozzávalók:

- 10 dkg őrölt mandula
- 10 dkg lenmagliszt
-10 dkg kókuszzsír
- 2 dkg útifűmaghéj
- 2 dl viz
- 2 db tojás
- nagy csipet só
- 1 kk szódabikarbóna


Töltelék:

 - 12 dkg eritrit
- 2 dkg kakaópor
- 1 dl viz

Ezeket gázon, sűrűsödésig összefőzzük.

Elkészítés:

 Először a folyadékban elkeverjük az útifűmaghéjat, hozzáadjuk a szódabikarbónát egy csipet eritritet jól megkavarjuk és félre tesszük, ez lesz a kovász!

Egy nagy edényben összekeverjük a többi hozzávalót, a lisztet, édesítőt, kéz meleg zsiradékot, tojást majd hozzáadjuk a kovászt és alaposan összegyúrjuk, egy könnyen kezelhető masszív tésztát fogunk kapni!


Sütőpapírra tesszük a tésztát befedjük egy másik papírral és téglalap alakúra nyújtjuk.





A kinyújtott tésztát megkenjük az elkészített töltelékkel, a zsírpapír segítségével szorosan feltekerjük, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk kicsit tenyerünkkel ellapítjuk és sütőpapiros tepsire rakjuk.



Előmelegített sütőben, 150-160 fokon 20-25 perig sütjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése