2014. június 25., szerda

Bazsalikomos paradicsomkrémleves


Hozzávalók:

-4 érett paradicsom
-kb 1 dl sűrített paradicsom
-1 kis fej vöröshagyma
-fél liter zöldségalaplé
-só, bors
-1 marék bazsalikomlevél

Elkészítés:



A paradicsomot felszeleteljük, és a magos részét kivágjuk belőle.

Egy hőálló edénybe kevés olívaolajat öntünk, belerakjuk a paradicsomokat, sózzuk borsozzuk, összeforgatjuk és előmelegített sütőben megsütjük őket.



A hagymát felkockázzuk és egy kevés kacsazsíron megdinszteljük, hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, a sült paradicsomokat és a zöldségalaplevet. Jól összefőzzük, bazsalikomozzuk és ha szükséges még ízesítjük.

A végén készre turmixoljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése