2014. június 25., szerda
Bazsalikomos paradicsomkrémleves
Hozzávalók:
-4 érett paradicsom
-kb 1 dl sűrített paradicsom
-1 kis fej vöröshagyma
-fél liter zöldségalaplé
-só, bors
-1 marék bazsalikomlevél
Elkészítés:
A paradicsomot felszeleteljük, és a magos részét kivágjuk belőle.
Egy hőálló edénybe kevés olívaolajat öntünk, belerakjuk a paradicsomokat, sózzuk borsozzuk, összeforgatjuk és előmelegített sütőben megsütjük őket.
A hagymát felkockázzuk és egy kevés kacsazsíron megdinszteljük, hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, a sült paradicsomokat és a zöldségalaplevet. Jól összefőzzük, bazsalikomozzuk és ha szükséges még ízesítjük.
A végén készre turmixoljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése