2014. február 25., kedd

Almakompót pirított magos feltéttel



Hozzávalók:

-2 nagy alma-meghámozva, kimagozva, szeletekre vágva
-fél citrom leve
-2 ek víz
-1 kk. fahéj

-kb egy maréknyi aprított dió, kókuszforgács, darált mandula
-1 ek. méz
-1 ek. kókuszzsír
-1 kk. őrölt fahéj

Elkészítés:

Az almát megpucoltam, szeletkékre vágtam, rálocsoltam a citrom levét, hozzáadtam a vizet és a fahéjat, és egy kis lábosban pár perc alatt készre pároltam.

A tetejére a magokat összekevertem a mézzel, kókuszzsírral, és fahéjjal, sütőpapírra tettem és az előmelegített sütőben pár perc alatt egy kicsit megpirítottam.

Pohárba tettem, és bőségesen megszórtam a magokkal. Nyami :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése