Hozzávalók:
-20 dkg darált mák
-10 dkg kókuszreszelék
-3 tojás
-1 kk szódabikarbóna
-5 dkg méz
-5 dkg mazsola
-3 ek olívaolaj
-2 dl víz
-2 nagy alma
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a mákot, kókuszreszeléket, szódabikarbónát és a mazsolát.
A tojássárgákat felverjük a mézzel és hozzákeverjük a mákos keverékhez, hozzáöntjük a vizet és az olajat is és jól elkeverjük.
A tojásfehérjéket egy csepp citrommal keményre verjük, és óvatosan hozzákeverjük a tésztához.
Az így kapott massza felét egy kókuszzsírral kikent jénai aljába kenjük. erre mehet rá a vékony szeletekre vágott alma, majd a massza második fele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése