2013. október 18., péntek

Őszibarackos clafoutis (gluténmentes)




Hozzávalók:

-5 dkg darált mandula
-5 dkg rizsliszt
-25 dkg őszibarack
-2 ek. xilit
-3 tojás
-3 dl kókusztej
-1 ek kókuszreszelék
-vanília

Elkészítés:

Az őszibarackokat pár percre forró vízbe dobtam, majd meghámoztam őket, és apró kockákra vágtam.

Egy tálban felvertem a tojásokat, hozzáadtam a xilitet, vaníliát, és a kókusztejet. Lassan hozzáöntöttem a darált mandulát és a rizslisztet is és jól eldolgoztam.

Egy kerek jénait kikentem kókuszzsírral és az aljára egyenletesen eloszlattam a barack kockákat, és ráöntöttem a tésztát.

Lassú tűzön 25 perc alatt készre sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése