Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg darált dió
1 tojás
2 dkg xilit
2 dkg olívaolaj
Krémhez:
2 citrom leve
0,7 dl cocomas
6 dkg méz
2 egész tojás
2 tojássárgája
Elkészítés:
A diót, tojást, xilitet és az olajat beleraktam az aprítógépbe és jól összedaráltam.
Utána kézzel belenyomogattam egy nagy kerek jénai formába,úgy, hogy az oldalán magasabb legyen és amíg elkészül a krém hűtőbe tesszük.
A krémhez is mindent beledobtam az aprítógépbe és pillanatok alatt összedolgoztam vele, de persze lehet kézzel is összekeverni, de így egy kosszal meg volt minden, és nem kell többet mosogatni. :)
Már csak annyi a dolgunk, hogy ráöntjük a tésztára és mehet is be a sütőbe. Nagyon kell figyelni, hogy a szélén meg ne égjen a dió. Nekem egy kicsit megpirult ezért letakartam egy papírral és lassú tűznél így sütöttem tovább. Kb. 20-25 perc alatt meg is sült.
Nyami! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése