2013. augusztus 16., péntek

Egybensült fasírt spenóttal és baconnel


Elkészítés:

1 zacskó fagyasztott spenótot felengedés után egy szűrőn keresztül jól lecsöpögtetjük, ki is nyomkodjuk belőle a nedvességet.
1 ek. kacsazsíron megpárolunk 1 közepes felaprított vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá negyed csésze kókusztejet, 1 marék felaprított petrezselyemzöldet, zellerszárat vagy zeller zöldet. Összefőzzük és aprítógéppel turmixoljuk.

Egy tálba teszünk 60 dkg darált sertéscombot, 1/4 csésze kókuszlisztet, hagymát, a spenótot, 1-2 gerezd fokhagymát, sót, borsot, szerecsendiót, 2 felvert tojást, és összekeverjük.

Egy szögletes pástétomformát kibélelünk bacon szeletekkel, beletöltjük a massza felét, teszünk rá 2-3 megfőtt, felszeletelt tojást, rá a massza másik fele, szalonnával betakarva 50-6 percig sütjük. 
Szeletelés előtt 20 percig pihentetni kell.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése