2016. december 18., vasárnap

Mézeskalács


A hétvégén nagyüzemben mézeskalácsot sütöttünk.
Szuper program volt, jól esett közösen szaggatni és díszíteni az elkészült mézeskalácsokat! :)

Hozzávalók:

-50 g eritrit
-50 ml víz
-1 M-es tojás
-10 ml citromlé
-1 csomag Paleolit Éléskamra mézeskalács keverék
-3 ek. méz
-80 gramm lágy kókuszzsír

Elkészítés:

A vizet és a citromlevet keverd össze és oldd fel a vízben, majd keverd el egy tojással.

Add hozzá a lisztkeveréket, tegyél hozzá 3 evőkanál mézet és a lágy kókuszzsírt. Keverd el a tésztát egy kanállal, majd hagyd pihenni 20 percet a hűtőben.

Pihentetés után gyúrd át a tésztát, majd két szilikonos sütőpapír között vagy alul-felül lisztezve szilikonlapon nyújt vékonyra.

Tetszés szerinti formákkal szúrd ki, majd rakd sütőpapírral kibélelt tepsire. 160 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt süsd készre.

Kihűlés után tetszőleges módon díszítsd. Én a felét lekentem sütés előtt tojássárgájával, a másik felét tojásfehérjével díszítettük.

A Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát ide kattintva érheted el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése