2016. augusztus 12., péntek

Paleo naan kenyér

A héten eléggé rákaptunk itthon a curryre, többféle változat is készült, csirkével és rákkal is. Ehhez készült ez a naan kenyér is, ami egy indiai lepénykenyér, kívül ropogós belül finom puha :)

Hozzávalók:

-6 dkg tápióka liszt
-4 dkg szezámmag liszt
-2,5 dl sűrű kókusztej
-1 tk só
-2 tk. olíva olaj

Elkészítés:

A hozzávalókat egy habverővel keverjük simára, addig amíg csomómentes nem lesz. Egy sűrű palacsintaszerű tésztát fogunk így kapni.

Forrósítsunk fel egy serpenyőt egy pár csepp olajjal, majd öntsünk bele egy adag tésztát. Én ezt úgy csináltam, hogy egy 1/4 cup-os mérőedénnyel öntöttem bele, ettől lettek szép egyenlőek. Ez kb olyan 60 ml, ha esetleg valakinek nincs ilyenje.

Ezután csak süssük lassú tűzön mindkét oldalát készre, finom ropogósra. Mi többször is ettünk belőle, ha serpenyőben melegítjük meg, ugyanolyan ropogós marad a külseje.

Szerintem nagyon jó kis receptre sikerült, csinálhatunk belőle torillat is, esetleg töltött batyukat, de biztos, hogy lesz még folytatása.

Próbáljátok ki! ;)



5 megjegyzés:

  1. Szia! Nagyon jól néz ki ez a lepény, csak sajnos én szezámmaglisztet nem ehetek.:-( Szerinted helyettesíthető valami mással (esetleg zöldbanánliszt vagy kókuszliszt)? Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Szia! :) Szerintem próbáld meg mandulaliszttel vagy zöldbanánliszttel, talán azzal működhet, de a kókuszliszt túl száraz lenne ehhez. Ha esetleg kipróbálod, majd írd meg a tapasztalatod! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó recept, szívesen sütnék minden nap, de akkor hamar megunnám! Köszönet érte!!!

    VálaszTörlés
  4. Szia! En nem paleozom, de tetszik a recept. A kokusztejszint mivel tudnam helyettesiteni?�� Koszonom

    VálaszTörlés
  5. Szia! Ebből a mennyiségből hány db lepényed lett?

    VálaszTörlés