2015. augusztus 23., vasárnap

Lasagne


Hozzávalók:

A szószhoz:

-0,5 kg darált sertéscomb
-25 dkg paradicsompüré
-1 nagy fej vöröshagyma
-2 ek. kacsazsír
-0,5 dl vörösbor
-só, bors
-oregánó, bazsalikom

A tésztához:

-3 M-es tojás
-1 ek olívaolaj
-1 csomag Paleolit Éléskamra nokedli keverék

Elkészítés:

A hagymát aprítsuk fel és a zsíron dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a darált húst, és fehéredésig pároljuk.

Adjuk hozzá a paradicsomot, a vörösbort és fűszerezzük ízlés szerint. Ha túl sűrűnek találjuk egy kevés vízzel még hígíthatjuk.

Fedő alatt alatt főzzük készre.

A tésztához a tojásokat és az olajat egy kicsit verjük fel, majd keverjük hozzá a lisztkeveréket. Pár percig hagyjuk pihenni a tésztánkat.

Majd egy szilikonlapon kis adagonként nyújtsuk vékonyra, ha esetleg letapadna szórjunk még alá egy kis nyílgyökér- vagy tápióka lisztet.

Egy szögletes jénait kenjünk ki egy kevés olajjal, majd fektessük bele az első réteg tésztánkat.


A tésztára kanalazzunk rá egy adagot a bolognai szószunkból.


Majd jöhet egy újabb réteg tészta, és egy újabb adag szósz, folytassuk addig, amíg el nem fogy, végül egy tésztás réteggel zárjuk le.

Érdemes sütés előtt egy kicsit villával megböködni, hogy közben a gőz tudjon távozni.


Előmelegített sütőben, kb 25perc alatt süssük készre.

A Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát ide kattintva érheted el.
Ha szeretnéd, hogy kedvenc üzletedben kaphatók legyenek a keverékek, a gyártó oldalán ajánlhatod azt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése