2015. július 7., kedd

Karfiolsajt


Hozzávalók:

-25 dkg kókusztej
-3 ek. kókuszolaj
-6 dkg zselatin
-25 dkg párolt karfiol
-1 dkg só
-15 g almaecet
-5 g citromlé
-ízesítésnek: lestyán, petrezselyem, snidling

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük és megpároljuk.

A kókusztejet és a kókuszolajat felmelegítjük és feloldjuk benne a zselatint.

Majd ezeket tegyük egy turmixgépbe, fűszerezzük és keverjük addig amíg krémes nem lesz.

Mi lestyánnal, petrezselyemmel és snidlinggel ízesítettük, de mindenki a saját ízlése szerint fűszerezze.

Tetszés szerintem formákba öntjük (én szilikont használtam) és egy éjszakára érdemes a hűtőbe tenni, reggelre szépen megdermed.

Az eredeti recept Tögyi Juliannától származik, nála 15 dkg ToTu is van még benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése