2015. június 15., hétfő

Cseresznyés süti



Megállíthatatlanul érik otthon a cseresznye, ezért most próbáljuk minél jobban és többféleképpen felhasználni.

Ennek a sütinek mandula és cseresznye az alapja, mégis leginkább a kefireshez tudnám hasonlítani az ízét.

Természetesen ez is nagyon egyszerű, hamar megvan és csak pár dolog kell hozzá!

Hozzávalók:

-2 tojás
-15 dkg blansírozott darált mandula
-5 dkg tápiókaliszt
-4,5 dkg kókuszzsír
-1 kk szódabikarbóna
-1 tk őrölt fahéj
-csipet só
-1/4 csésze méz
-cseresznye ízlés szerint

Elkészítés:

A tojásokat verjük fel, majd adjuk hozzá a kókuszzsírt megolvasztva, és a mézet, ezzel együtt dolgozzuk össze.

Majd a száraz összetevőket is keverjük hozzá.

A cseresznyéket magozzuk ki, és felezzük meg. A felét keverjük a tésztánkba.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és oszlassuk el benne a tésztánkat, a tetejére pedig szórjuk rá a maradék cseresznyét.


A sütőt melegítsük elő, és óvatosan kisebb lángon süssük készre. Nekem ez gázsütőben kb 20 perbe telt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése