2015. április 4., szombat

Répatorta


Hozzávalók a tésztához:

-35 dkg reszelt sárgarépa
-3 tojás
-125 ml méz
-10 dkg olvasztott kókuszolaj
-1 tk. vanília kivonat
-25 dkg mandulaliszt
-2 tk fahéj
-1 tk őrölt gyömbér
-1 tk őrölt szegfűszeg
-1 tk szódabikarbóna
-7 dkg aprított dió

A krémhez:

-1 zsíros kókusztejkonzerv ( éjszakára a hűtőbe téve)
-2-3 ek méz
-1 tk vanília kivonat
-2 ek kókuszolaj

Elkészítés:

A sárgarépákat hámozzuk meg és reszeljük le, vagy aprítsuk finomra.

A tojásokat, mézet, vaníliát és a az olvasztott kókuszolajat tegyük az aprítóba és jól dolgozzuk össze.


Ezután adjuk hozzá a mandulalisztet, szódabikarbónát és a fűszereket és ezekkel is keverjük krémesre a tésztánkat.


Utána már egy kézi habverővel hozzákeverhetjük a reszelt sárgarépát és az apróra vágott diót is.

Egy 20 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és a tészta felét oszlassuk el benne egyenletesen. 

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre, és ezt ismételjük meg a tésztánk másik felével is.

A kókuszkrémhez bontsuk ki az éjszakára hűtőben hagyott kókusztejünket és öntsük le róla a kicsapódott vizesebb részét.

Az így megmaradt sűrű kókuszkrémet a mézzel, vaníliával és az olvasztott kókuszolajjal verjük fel egy habverővel, ezután rakjuk hűtőbe egy kicsit pihenni.

Ha már kihűltek a tortalapok a krémet felezzük el, egyik részét kenjük a két lap közé, a másikat a tortánk tetejére.

Díszíthetjük ízlés szerint dióval, reszelt csokival.


A recept innen származik:

http://www.bloglovin.com/blogs/peachy-palate-3084568?post=2587347471&group=0&frame_type=a&context=expanded_post&context_ids=&blog=3084568&frame=1&click=0&user=0&viewer=true

1 megjegyzés:

  1. A zsíros kókusztejkonzerv mekkora? 200 ml vagy 300 vagy 400 vagy 600 vagy 1000 ml?

    VálaszTörlés