2014. szeptember 4., csütörtök

Paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók:

-fél kg darált sertéscomb
-1 nagy hagyma lereszelve vagy apróra vágva
-2 dl paradicsompüré
-2 dl víz
-só, bors, oregánó, bazsalikom
-1 ek kacsazsír
-1 tojás

Elkészítés:

A hagymát lereszeltem, és a tojással együtt kézzel hozzákevertem a darált húshoz, majd fűszereztem ízlés szerint.



Fél hagymát felaprítottam, és a kacsazsíron megdinszteltem.

Közben gombócokat formáztam a húsos keverékből, és a serpenyőbe tettem őket. Kicsit megpirítottam kívülről őket.


Aztán hozzáadtam a paradicsompürét, a vizet, sóztam, és egy marék aprított friss bazsalikomlevelet tettem még hozzá. Fedő alatt lassú tűzön készre főztem.


Köretnek mellé sárgarépa spagettit csináltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése