Hozzávalók:
-fél kg darált sertéscomb
-1 nagy hagyma lereszelve vagy apróra vágva
-2 dl paradicsompüré
-2 dl víz
-só, bors, oregánó, bazsalikom
-1 ek kacsazsír
-1 tojás
Elkészítés:
A hagymát lereszeltem, és a tojással együtt kézzel hozzákevertem a darált húshoz, majd fűszereztem ízlés szerint.
Fél hagymát felaprítottam, és a kacsazsíron megdinszteltem.
Közben gombócokat formáztam a húsos keverékből, és a serpenyőbe tettem őket. Kicsit megpirítottam kívülről őket.
Aztán hozzáadtam a paradicsompürét, a vizet, sóztam, és egy marék aprított friss bazsalikomlevelet tettem még hozzá. Fedő alatt lassú tűzön készre főztem.
Köretnek mellé sárgarépa spagettit csináltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése