Oldalak

2016. október 4., kedd

Paszternákos pogácsa



Most is az omlós házi pogácsa keverékből sütöttem, és most cukkini helyett paszternákkal próbáltam ki, szerintem nagyon finom és puha lett próbáljátok ki ti is! :)

Hozzávalók:

-15 dkg Anyasüti omlós házi pogácsa keverék
-2 db tojás
-8 dkg hámozott, főtt és pürésített paszternák
-30 ml víz
-4 dkg kókuszzsír

Elkészítés:

Először érdemes a paszternákkal kezdenünk, hámozzuk meg és egy kicsi vízzel pároljuk meg. Majd hagyjuk kihűlni.

Rakjuk turmixgépbe, adjuk hozzá a tojást, lisztkeveréket, vizet és a zsiradékot és jól dolgozzuk össze.

Pihentessük hűtőben 15-20 percig, majd formázzunk belőle golyókat, majd a tenyerünkkel lapítsuk el pogácsa alakúra.

Kenjük meg tojássárgájával, rácsozzuk be és szórjuk meg szezámmaggal.

Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire, és süssük készre 180 fokon 30 perc alatt.

Ha szeretnétek megismerkedni a termékkel, vagy ti is kipróbálnátok, az alábbi linken tudjátok elérni:
http://www.paleonagykereskedes.hu/Pogacsa-lisztkeverek-glutenmentes

2 megjegyzés:

  1. Én ezt megcsináltam és annyira finom lett, h tuti maskor is elkeszitem majd. A recepten annyit változtattam, h kokuszzsir helyett libazsirt hasznaltam. Köszi a receptet még egyszer! Üdv, Martina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök,köszönöm a visszajelzést! :)
      Anita

      Törlés